Onze Nieuwe Industrietuin: Een Groene Oase op het Bedrijventerrein

Bij Orange Planet zijn we altijd op zoek naar manieren om niet alleen ons bedrijf, maar ook de wereld om ons heen te verbeteren. In lijn met onze MVO-doelstellingen hebben we onlangs een prachtige industrietuin gecreëerd op ons terrein. Dit was niet zomaar een project. Dankzij de vakkundigheid en passie van Stronk uit Dongen, die de plantenbakken voor ons heeft gemaakt, hebben we een groene oase gecreëerd waar ons personeel nu kan genieten van de natuur tijdens hun pauzes

Een Groene Plek om tot Rust te Komen

Het idee voor de industrietuin kwam voort uit de wens om onze werknemers een fijne, ontspannen plek te bieden waar ze even kunnen ontsnappen aan de hectiek van de werkdag. Wat is er beter dan een omgeving waarin ze omringd zijn door bloemen en planten? De tuin, die nu vol staat met gezaaide bloemen en weelderige groene planten, biedt een rustgevende sfeer en een welkome afwisseling van het industriële karakter van ons terrein.

Een Samenwerking met Betekenis

Onze samenwerking met Stronk is er een die diepe betekenis heeft, niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor de gemeenschap. Stronk is een sociaal bewogen organisatie die werkt met praktische (zorg)jeugd in de leeftijdscategorie 14 tot 23 jaar. Ze richten zich op jongeren die om verschillende redenen buiten het reguliere onderwijssysteem vallen, zoals thuiszitters, en geven hen de kans om te werken aan producten en aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Stronk biedt deze jongeren een unieke kans om te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ze werken samen met toekomstige makers die zich willen oriënteren in het technische werkveld of al weten wat ze willen, en helpen hen om hun vaardigheden in de praktijk te brengen. De plantenbakken die zij voor onze industrietuin hebben gemaakt, zijn daar een prachtig voorbeeld van. Elk stuk is niet alleen met zorg en vakmanschap vervaardigd, maar draagt ook bij aan de groei en ontwikkeling van deze jongeren.

MVO in Actie

Bij Orange Planet geloven we dat MVO meer is dan een trend—het is een fundamenteel onderdeel van hoe we zaken doen. Onze nieuwe industrietuin is een perfect voorbeeld van hoe we deze waarden in de praktijk brengen. Door te investeren in groene ruimten dragen we bij aan een betere leefomgeving voor onze medewerkers en zetten we een stap richting een duurzamere toekomst. Daarnaast zijn we trots dat we door onze samenwerking met Stronk een directe bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Een Stap Naar de Toekomst

De industrietuin is niet alleen een aanwinst voor ons bedrijfsterrein, maar ook een inspiratie voor andere bedrijven. Het laat zien dat je met relatief eenvoudige middelen een impact kunt maken. We hopen dat deze groene ruimte niet alleen een plek is waar mensen tot rust kunnen komen, maar ook een herinnering aan het belang van duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de bedrijfsvoering. Dit is slechts één van de vele stappen die we ondernemen op onze reis naar een duurzamere en meer verantwoorde toekomst. Samen met Stronk en andere partners blijven we streven naar een wereld waarin mensen en bedrijven hand in hand werken voor een betere toekomst.