Aluminium Verkoop Zuid uit Best gaat afval scheiden op haar locaties

Ook Aluminium Verkoop Zuid (AVZ) uit Best gaat afval scheiden op haar locaties met de ALDA recycle afvalbakken van Orange Planet. 

AVZ is één van de grootste leveranciers van profielen en onderdelen voor aluminium toepassingen in de Benelux. Als voorraadhoudende groothandel hebben ze 97 medewerkers en zijn ze actief in ruim 34 landen. Als onderdeel van StellaGroup zijn ze een toonaangevende speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en hieraan verwante producten. Om al het bijkomende afval goed te kunnen recyclen maakt AVZ sinds kort gebruik van de ALDA recycle prullenbakken van Orange Planet.

“Als organisatie nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de effecten op People (mens) Planet (milieu) en Profit (economie)”, zegt Milieu- & duurzaamheidsmanager Sabine Welman van AVZ. “Om bewuste keuzes te maken, brengen we sinds 2021 ons jaarlijkse energieverbruik in kaart, met als doel om de CO2-uitstoot nog verder te verminderen. Daarnaast zijn we in 2022 gestart om onze afvalproductie aanzienlijk te beperken door afval te scheiden en te recyclen.”

Orange Planet en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nadat Orange Planet in 2020 haar MVO-verklaring heeft behaald zijn er steeds meer producten aan het assortiment toegevoegd die bijdragen aan een betere wereld. Van recycle afvalbakken van ALDA en Plafor tot aan deskbikes van Cubii.

Wij zijn enorm trots dat AVZ gekozen heeft om samen met ons hun afvalscheidingsproces te verbeteren zodat het afval beter gerecycled kan worden tot nieuwe grondstoffen.