Bakuchiol voor een stralende huid

De laatste tijd zien we Bakuchiol steeds meer voorbij komen. Het ingrediënt wordt in steeds meer gezichtsverzorgingsproducten gebruikt. Het wordt kort gezegd de betere vervanger voor Retinol genoemd, een anti-aging ingrediënt dat al jaren in de skin care wereld wordt gebruikt. Kortom, redenen genoeg om uit te zoeken wat het precies is en welke voordelen het heeft voor de huid!

Wat is bakuchiol?

Bakuchiol is een plantaardig huidverzorgings-ingrediënt dat helpt om tekenen van huidveroudering te verminderen. Het wordt verkregen uit de bladeren en de zaden van de Psoralea corylifolia-plant (Babchi-plant). Het remt ontstekingen en helpt zo tegen onzuiverheden zoals acne, maakt de huid gladder én vermindert verkleuringen door de zon. Oorspronkelijk werd de plant gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde als wondermiddel, maar momenteel is het ook vaker te vinden in onze skin care.

Huidverzorging voor een jonge en egale huid

Het wonderingrediënt stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het verstevigt de huid en verminderd tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes, door onder andere zonneschade en milieu-invloeden. Ook verzacht, egaliseert en kalmeert het de (acne-)gevoelige huid en verfijnt het de huidtextuur. Onderzoek heeft bewezen dat bakuchiol daadwerkelijk meerdere anti-aging-voordelen heeft. Het is dan ook niet voor niets dat dit plantaardige ingrediënt een echte hype is en steeds vaker in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Bakuchiol kan niet ontbreken in jouw skin care routine!

Bakuchiol als natuurlijke retinol gebruiken

Het natuurlijke ingrediënt wordt ook wel het betere alternatief voor retinol genoemd. Net als bakuchiol werkt retinol tegen huidveroudering, maar dan zonder de nadelen van retinol. Retinol kan de huid namelijk uitdrogen, irriteren, uitdunnen en mag je niet te vaak opsmeren, omdat het de huid gevoeliger maakt voor de zon. Voor mensen met een gevoelige huid is dit dus geen optie! Het heeft hetzelfde effect, maar dan zonder deze nadelen en is hierdoor geschikt voor alle huidtypes

Het beste resultaat

De textuur van het huidverzorgingsproduct waar de bakuchiol in wordt verwerkt is niet belangrijk. Of je het toegevoegd in een serum of in een crème maakt geen verschil. De concentratie bakuchiol daarentegen is wel erg belangrijk. Een percentage tussen de 0,5 en 2% is de juiste hoeveelheid voor zichtbare resultaten. Om het beste resultaat te krijgen en behouden wordt aangeraden ook zonnebrand te smeren met minimaal SPF 30.

Ben je al overtuigd? Bekijk onze Vit Vit Bakuchiol créme of serum via één van de knoppen hieronder! De producten kunnen los worden gebruikt, maar ook worden gecombineerd voor het allerbeste resultaat. Bestel dit wondermiddel in een potje op de site!