ISPO Munich 2020 – Spotted trends

ispo munich 2020 spotted trends

Afgelopen week zijn we op de ISPO in München geweest. Deze beurs staat bekend als een van de grootste en meest toonaangevende beurzen ter wereld op gebied van sport. Alle sportbedrijven, groot en klein, zijn aanwezig om hun (nieuwe) producten en services te laten zien.

Naast dat wij naar de beurs gaan om onze eigen fitness producten te laten zien, nemen we ook graag de tijd om ons zelf te laten inspireren door de nieuwste sport trends. Ben je benieuwd naar welke trends wij gezien hebben? We vertellen je het graag in onze blog. 

Eerlijke producten, eerlijke wereld

Een van de megatrends van de komende 10 á 15 jaar zal de neo-ecologie zijn. Neo-ecologie staat voor duurzaamheid en efficiëntie verweven in alle aspecten van economie, ecologie en sociale verantwoordelijkheid. Met andere woorden consumenten zijn steeds vaker op zoek naar eerlijke bedrijven met eerlijke producten of oplossingen die beloven een bijdrage te leveren aan het leven van hun klanten, werknemers en de samenleving als geheel. Op de ISPO zagen we deze duurzame trend voornamelijk terug in de textiel branche. Zo zijn verschillende merken er in geslaagd om evenwicht te vinden tussen functionaliteit en duurzaamheid door kleding te ontwerpen gemaakt van 100% natuurlijke materialen, recycle materiaal en van up-cycled plastic afval uit oceanen. Wij zijn zeker voorstander van deze trend. Daarom zijn wij zelf ook bezig om hier binnen Orange Planet meer aandacht aan te geven.

Sport een synoniem voor gezondheid

Een andere trend die wij tegen kwamen is dat sporten steeds populairder wordt. Er wordt zelfs al gezegd dat sporten als synoniem voor gezondheid beschouwd wordt. Zo zal sporten een steeds grotere invloed hebben op ons dagelijks leven. Hiermee wordt niet alleen het sporten in de sportschool of bij een vereniging bedoelt, maar ook het bewegen door de dag heen. Bijvoorbeeld wakker worden met een rondje hardlopen, wandelen tijdens de lunchpauze en yogaoefeningen net voordat je naar bed gaat. Allemaal bewegingen die gemakkelijker te integreren zijn in je dagelijkse routine dan een 30 of 60 minuten durende workout. Veel bedrijven spelen momenteel in op deze trend door verschillende fitnessaccessoires op de markt te brengen die een workout op elk tijdstip en elke plek mogelijk maken. Bewegen was nog nooit zo gemakkelijk. Hierbij enkele voorbeelden van fitnessapparaten die gemakkelijk thuis te gebruiken zijn:

Zet jezelf op één 

De laatste trend die ons opviel was die van Selfcare. We zijn allemaal wel eens druk waardoor we soms vergeten om goed voor ons zelf te zorgen. Terwijl dat juist nu erg belangrijk is. Als je namelijk goed voor jezelf zorgt, kan dat een positieve invloed hebben op je liefdesrelatie en vriendschappen, maar ook op het werk. Bovendien als je goed voor jezelf zorgt, kan je ook beter voor anderen zorgen. Ben bewust van wat je eet, ga lekker bewegen en verzorg jezelf. Op de ISPO zagen we deze trend voornamelijk terugkomen in heel veel massageapparaten voor optimale ontspanning in huis.

  • Orange Care Muscle Massage Gun – binnenkort verkrijgbaar*.
  • Orange Care Shiatsu Neck Massager – binnenkort verkrijgbaar*.

Benieuwd naar ons hele assortiment fitnessapparaten voor in huis of massageapparaten? Neem dan vooral een kijkje op onze B2B portal YellowWeb.nl.

 


*Meer informatie? Neem dan contact op met onze salesmanager Niels. Hij geeft graag antwoord op al jouw vragen.