NLdoet vrijwilligersdag: wij maken het verschil

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart was het weer zover: NLdoet 2023, de jaarlijkse vrijwilligersdag van het Oranje Fonds. Onze collega’s Ashley, William, Niels en Ralf hebben een dag vrijwilligerswerk gedaan op verschillende locaties verspreid over beide dagen.

⁠Wat is NLdoet?

NLdoet is een jaarlijkse vrijwilligersdag en is opgezet door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet wordt vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wordt iedereen uitgenodigd om een dagje het verschil te maken. Er zijn dan verschillende initiatieven waar je als bedrijf, of als vrijwilliger aan mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan verwenmiddagen bij verzorgingstehuizen tot groot en klein onderhoud bij buurthuizen en verenigingen. Er zijn altijd veel verschillende activiteiten waar vrijwilligers ertoe kunnen doen voor een ander. Daar zetten wij ons graag voor in.

Vrijwilligersdag bij Amarant te Tilburg

Zo hebben onze collega’s Ashley, William en Niels zich een dag als vrijwilliger ingezet bij Amarant in Tilburg. Het was een heuse verwen dag want er zijn spelletjes gespeelt, er was tijd voor een beauty moment met nagels lakken en maskertjes, er werd een heerlijke high tea verzorgd en ‘s middags konden de voetjes van de vloer want onze mascotte Orange Donkey kwam een dansje doen. Het was een super leuke dag!

7 Root Slayer schoppen gedoneerd

Ook heeft Ralf een ochtend de handen uit de mouwen gestoken bij Natuurvereniging Ken en Geniet. In de Natuurtuin Kandoel werd namelijk een klein heide gebied aangelegd door de vrijwilligers. De grond werd gereed gemaakt en de heideplanten worden geplaatst. Wij hebben voor deze dag 7 Root Slayer schoppen ter beschikking gesteld, die werden meteen goed gebruikt! Kortom, het was een mooie dag waarin we samen de natuur een handje geholpen is. Wil je de Natuurtuin Kandoel zelf eens bewonderen, dat kan, de poort staat altijd open.