Recyclen voor een groenere planeet

Recyclen voor een groenere planeet, orange planet

Steeds meer bedrijven en verenigingen zijn op weg naar zero waste. Samen met andere lokale ondernemingen en verenigingen in Dongen zoals Stronk, voetbalvereniging V.V. Olympia ‘60 en DVVC en hockey vereniging MHC Liberty zetten wij ons in voor een betere en groenere toekomst.

For English click here.

Let’s face the facts, klimaatverandering is real. Op de politieke agenda is klimaatverandering een hot topic en een korte zoektocht op Google resulteert in enorm veel artikelen over een stijgende zeespiegel, het opwarmen van de aarde en plastic soep. Dit maakt het steeds meer duidelijk dat nu hét moment is om de juiste keuzes te maken voor een groenere en ‘betere’ wereld.

RECYCLEN IS DE TOEKOMST

Redenen genoeg om zelf een steentje bij te dragen door bijvoorbeeld ons afval goed te scheiden. Als we ons afval op de juiste manier scheiden, dan kan het op de juiste manier gerecycled worden en kunnen we het als grondstof hergebruiken. Steeds meer gemeenten sturen daarom ook aan op het scheiden van afval. Per gemeente kan dit verschillen, maar bijna overal wordt glas, plastic, papier, restafval en GFT gescheiden.

AFVAL OP HET WERK

Waar thuis het scheiden van afval de normaalste zaak van de wereld is, lijkt het nog niet erg populair bij bedrijven. Het gebrek aan de juiste informatie, communicatie én faciliteiten voor afvalscheiding zorgen ervoor dat medewerkers niet weten waar ze hun afval moeten laten. Hierdoor wordt het afval niet gescheiden. Met als resultaat: een minder goede verwerking waardoor kostbare nuttige materialen verloren gaan.

Dat is erg jammer, want de intentie is er wel. Uit onderzoek van SUEZ naar afval op het werk blijkt namelijk dat 83% van de ondervraagden afval scheiden op het werk belangrijk vindt, maar dat ze dit thuis beter doen. En 50% van de ondervraagden geeft aan dat duidelijkere richtlijnen binnen de organisatie hierbij kunnen helpen. Bovendien geeft 80% van de ondervraagden aan dat het plaatsen van afvalscheidingsbakken een goede stap is in de richting van afvalscheiding op het werk.

AFVAL SCHEIDEN BIJ ORANGE PLANET

Wij nemen klimaatverandering erg serieus en hebben verschillende initiatieven hiervoor opgepakt. Een daarvan is het scheiden van afval en het hergebruiken van materialen. Binnen ons gehele bedrijf hebben we afvalscheidingsbakken staan voor papier, plastic, gft en restafval. Ook zamelen we via Wecycle elektrische apparatuur in, shedderen we gebruikte dozen als ‘in box’ opvulmateriaal en hergebruiken we pallets.

Daarnaast helpen we lokale ondernemers, verenigingen en stichtingen om afval op een gemakkelijke en verantwoorde manier te scheiden. Dit doen we door hiervoor speciale recycle prullenbakken ter beschikking te stellen.

STRONK GAAT VOOR GROEN

Een van die stichtingen is Stronk. Bij deze innovatieve jeugdwerkplaats worden maatwerk objecten gemaakt voor particulieren & organisaties én worden tegelijkertijd jongeren begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. In de breed georiënteerde werkplaats is er de mogelijkheid om te werken met hout, metaal, elektronica en 3D-vormgeving. Een goede afvalscheiding mogelijkheid is daarom ook erg belangrijk. “Dankzij de donatie van Orange Planet zijn we in staat onze afvalstromen goed te scheiden, jong geleerd is oud gedaan!” aldus Mark Jonkers van Stronk.  

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

Ook andere lokale verenigingen zoals: VV Olympia ’60, DVVC en MHC Liberty zetten zich in voor een betere toekomst door afval te scheiden en te recyclen met afvalbakken uit ons assortiment. Omdat je alleen samen het verschil kan maken helpen we graag andere ondernemers en verenigingen door deze prullenbakken gratis beschikbaar te stellen.

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast en wil je als vereniging of bedrijf ook een steentje bijdragen? Neem dan snel contact met ons op.