Terugblik op 20 Jaar Orange Planet – Deel 1: De Shake Weight

Op 14 september 2025 vieren we met trots het 20-jarig jubileum van Orange Planet. Tijd om terug te blikken op de vele jaren waarin we geweldige producten op de markt hebben gebracht. Wat is er nu leuker dan de populairste en meest iconische artikelen te bespreken? In deel 1 van deze serie staat een absolute knaller centraal: de Shake Weight.

De Shake Weight, gelanceerd in 2009, is een product dat inmiddels een ware legende is geworden. Met zelfs een eigen Wikipedia-pagina. Deze unieke handgewichten maakten een razendsnelle opmars, mede dankzij de infomercial die viraal ging en meer dan 4 miljoen views op YouTube behaalde. Het product was overal: op tv, online en zelfs in de mainstream media.

De Shake Weight was zo’n hit dat het zelfs werd opgepikt door het satirische programma South Park, waar het hilarisch werd gepersifleerd. Maar misschien nog legendarischer was Emma Stone die in een interview haar beroemde opmerking maakte: “It’s practically pornographic”. Hoewel dat misschien overdreven leek, sloeg het aan – het product was namelijk zowel grappig als effectief!

Ook op The Ellen DeGeneres Show werd de Shake Weight veelvuldig getoond, waarbij Ellen zelf niet kon ophouden met lachen. Ze was zelfs nóg enthousiaster toen de Shake Weight for Men op de markt kwam – een nog grotere versie van het originele product. Het maakte niet uit dat het er komisch uitzag; iedereen die het geprobeerd had, kon niet ontkennen dat het een serieuze workout bood. De spierpijn in de armen was een duidelijk bewijs van hoe effectief het was.

Ondanks de humor en parodieën bleek de Shake Weight een echte hit onder mensen die op zoek waren naar een snelle en effectieve manier om hun armen te trainen. Het product zette zijn stempel op de fitnesswereld en blijft, zelfs na al die jaren, een perfect voorbeeld van een uniek en herkenbaar product dat zijn weg vond naar miljoenen huishoudens wereldwijd.

Dit is slechts het begin van onze terugblik op twee decennia aan succesvolle producten bij Orange Planet. De Shake Weight zal altijd een speciaal plekje houden in onze geschiedenis, als een van de eerste virale hits die liet zien hoe een combinatie van innovatie en humor een blijvende impact kan hebben.


Klaar voor deel 2? Houd onze blog in de gaten terwijl we de komende maanden meer terugblikken op de iconische producten die Orange Planet groot hebben gemaakt!