Thanks Anne!

dankjewel Anne

Deze week zetten we onze gezellige Anne in het zonnetje. Ze heeft na haar studie een jaar bij ons gewerkt in het magazijn en op kantoor. Eerst een paar dagen per week, maar al gauw veranderde dat naar fulltime. Een tussenjaar welbesteed, al zegt ze het zelf!

For English, read the blog here.

Hoi Anne, leuk dat je mee doet aan dit interview. Vandaag willen we alles over je te weten komen. Dus wie ben je, hoe ziet je leven eruit?

Ik ben Anne van Liesdonk, ik ben 22 jaar kom uit Dongen en woon hier met mijn ouders. Ik heb een vriend, een hond en een zusje. In mijn vrije tijd spreek ik graag met mijn vriendinnen af en ga ik graag uiteten. Daarnaast reis ik ook graag.

Leuk, wat is je lievelingsvakantieland?

Ik ga graag op reis naar China.

China? Hoe komt dat?

Nou, ik heb 4 jaar lang Chinees gestudeerd, dus vandaar dat ik een grote interesse heb voor China en Azië.

Je zei dat je ook graag gaat uiteten, wat eet je dan het liefste?

Ja, toch wel Aziatisch. Ik vind Italiaans of Spaanse tapas ook erg lekker, maar het liefste eet ik Aziatisch.

Je vertelde het net al kort, je hebt Chinees gestudeerd, Vertel, hoe was dat?

Ik heb Communicatie gestudeerd in Maastricht aan Zuyd Hogeschool met een specialisatie in Chinese taal. Ik heb vorig jaar een half jaar stage gelopen, dat was mijn afstudeerstage, en ik ben in mijn derde jaar een half jaar naar China geweest om daar te studeren.

Gaaf, hoe was dat in China?

Heel leuk! Het was in mijn derde jaar, dus ik had al wat ervaring met de Chinese taal. Daar kreeg ik elke dag, van maandag tot vrijdag, taalles. Dus, grammatica, spreken en lezen.

Dat lijkt mij dus heel grappig, dan kom je dus in China en dan kan je ook dingen al lezen.

Ja klopt, dat was heel grappig en je leert het ook supersnel. Ik zat daar namelijk in een gedeelte vlak bij Noord-Korea en daar konden ze dus ook geen Engels, dus dan moet je ook echt. In het begin vond ik dat best wel lastig, want je hebt een accent aangeleerd op school en dat verstonden ze daar niet echt. Gelukkig krijg je op een gegeven moment een accent van daar, want je hoort van alles om je heen en dan denk je oh ik kan het beter zo of zo zeggen. Want buiten de andere accenten, heb je daar natuurlijk ook te maken met die verschillende tonen.

Oh ja, de verschillende klanken, daar heb ik wel eens van gehoord.

Ja precies, een woord kan ineens iets heel anders betekenen als je het anders uitspreekt en daar moet je heel erg mee oppassen. Dat was allemaal wel even wennen in het begin, maar na twee weken ging dat allemaal al best wel goed.

Super leuk, een hele mooie ervaring! Hoe ben je eigenlijk bij Orange Planet terecht gekomen?

Jazeker! Nou mijn afstudeerstage liep op zijn einde en ik wilde in de zomer graag gaan werken. Toen werd ik door een vriendin getipt dat jullie nog mensen zochten voor in het magazijn, dus ik dacht dat lijkt mij wel iets. Toen ben ik hier op gesprek gekomen en dat ging heel goed, want de laatste vraag was: ‘wanneer heb je vakantie? Dan plannen we je meteen in.’ Dat was vorig jaar eind mei.

Maar afgelopen jaar had je een tussenjaar?

Ja klopt, ik wist nog niet goed wat ik wilde na mijn studie. Daarom heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen. Eigenlijk was het plan om in februari te beginnen met een nieuwe studie, maar de studie die ik graag wilde doen begon pas in september. Zodoende werd een half jaar er tussen uit een jaar. Maar, nu ga ik in september beginnen aan de Master Tourism and Leisure aan Breda University.

Nou, je tussen jaar, dat heb je wel goed besteed. Je hebt ons uit de brand geholpen.

Dat klopt, in het begin was ik hier een paar keer in de week, maar door de coronacrisis en de vele bestellingen ben ik in maart fulltime komen werken.

Is het je bevallen?

Ja, het is mij wel goed bevallen, het was leuk en afwisselend werk en anders had ik ook maar thuisgezeten. En ik kon sowieso kon ik ook niet veel anders doen door de corona, dus het was heel fijn om gewoon bezig te kunnen zijn.

En wat doe je hier dan qua werkzaamheden?

Nou, in het begin van de coronacrisis heb ik veel geholpen in het magazijn, toen waren er zo veel bol.com pakketjes, wel 600 per dag. Dat was echt hard werken samen. Daarnaast heb ik ook wat dingen op kantoor gedaan. Dit waren administratieve werkzaamheden rondom producten voor bol.com en in Excel.

Wat maakt het werken hier nou nét even anders?

Ik vind het dus leuk dat er een klein team werkt, dat iedereen elkaar kent en dat iedereen gezellig met elkaar is. Daarnaast vind ik het enthousiasme van Ralf voor de producten ook erg leuk. Het is heel aanstekelijk.

We hebben een super breed assortiment hé, maar wat vind jij als je er één moet kiezen het allerleukste product?

Hier heb ik dus heel lang over na moeten denken, want er is echt heel veel om uit te kiezen, maar ik denk dat ik in deze hitte* toch echt moet kiezen voor de Cool Down Towel.

Waarom?

Het is een heel grappig product en daarnaast is het ook wel een beetje mijn projectje hoor. Dat moet ik namelijk allemaal samenstellen. Dat heb ik vanaf het begin al gedaan.

Samenstellen, wat bedoel je daarmee?

Nou, er zijn 4 kleuren die kwamen allemaal los binnen. Grijs en roze zijn een pakket en blauw en groen zijn een pakket. Als het binnen komt, dan moet ik ze sorteren, er pakketjes van maken en ze stickeren, zodat het voor het orderpicken gemakkelijk gepakt kan worden. Gelukkig zitten de handdoeken nu per kleur in zakjes, dus het samenstellen gaat nu veel sneller. Het samenstellen van verschillende producten gebeurd overigens vaker, meestal op speciaal verzoek van de klant.

Tot slot, de laatste vraag. Waar kunnen we je voor wakker maken?

Zo, dat is even helemaal iets anders. Nou als je mij wakker maakt en zegt we gaan een reis maken naar een heel mooi ver land bijvoorbeeld China of Japan dan maak je mij wel blij. Ja, dat zou ik wel leuk vinden, ik zeg dan meteen is goed. Maar verder moet je mij niet zomaar wakker maken hoor, dat vind ik niet zo fijn. Ik ben al blij als ik slaap namelijk.

Dankjewel Anne!

*Dit interview is afgenomen tijdens de hittegolf.