Wethouder Dongen bezoekt Orange Planet

Het eerste bedrijfsbezoek van wethouder Ankie de Hoon is een feit. Ralf Witlox, directeur van Orange Planet, heette haar van harte welkom in ons duurzame pand.

Van zolderkamer naar groothandel met webshop

Deze Dongense ondernemer is in 2005 op zolder begonnen met het verhandelen van producten. Nu ruim 17 jaar later is Orange Planet een groothandel met webshop (OrangeShop.eu) met een groot assortiment aan producten in verschillende categorie├źn: van fitnessartikelen tot beauty producten en van huishoudelijke apparatuur tot hippe gadgets.

Orange Planet verkocht vroeger de bekende TV artikelen als Nicer Dicer, Magic Bullit en Shake Weight. Momenteel zijn de Vibroshaper, Root Slayer en Turbo Scrub niet meer weg te denken uit het assortiment

Duurzaam ondernemen in Dongen

Niet alleen ondernemen en blijven groeien is belangrijk voor Orange Planet maar ook de manier waarop. Zo werd twee jaar geleden de MVO wijzer behaald. Sindsdien zijn een aantal belangrijke stappen genomen. Het bedrijf is lid van WeCycle en 90% van het afvalkarton wordt hergebruikt tot in-the-box opvulmateriaal. Daarnaast is het bedrijf gestart met het leveren van gratis kunststof recycle afvalbakken aan lokale verenigingen en scholen, en zij mogen zich nog steeds melden. Iets wat past binnen de SDG-doelstelling 12.5 van de Verenigde Naties welke Orange Planet nastreeft. Deze doelstelling houdt in dat tegen 2030 de afvalproductie aanzienlijk beperkt moet worden via preventie, vermindering, recycling en hergebruik.

Het pand van Orange Planet is ondertussen voorzien van 108 zonnepanelen, ledlampen en een laadpaal. Ook is Orange Planet samen met de gemeente aan het bekijken hoe Tichelrijt groener, duurzamer, klimaat neutraler en meer circulair kan worden.