Road to Tokyo, klaar voor de start!

De Olympische spelen zijn nu echt aan de gang en deze week komt Nadine op 4 en 5 augustus in actie! Wij spraken haar nog even voordat ze naar het Olympische dorp in Tokio vertrekt.  

For English click here.

Hoi, Nadine hier met een update vanuit Chiba, Japan!

De laatste week in Dongen ben ik goed doorgekomen. Ik heb veel getraind en was naast de trainingen nog best druk met de laatste voorbereidingen voor de Olympische Spelen en het vertrek richting Japan. Zo heb ik een persdag gehad, heb ik elke dag een PCR test moeten doen en heb natuurlijk mijn koffers ingepakt.

Trainen voor de meerkamp met Wonder Core accessoires

Tijdens de trainingen heb ik een aantal producten van Wonder Core goed kunnen gebruiken. Ofwel voor specifieke trainingen of voor tijdens de warming-up. Zo gebruik ik de ‘bands’ bijna altijd in mijn warming-up om meer spanning op mijn spieren te krijgen. Voor bijvoorbeeld de horde-of sprinttraining is dat super fijn. Daarnaast gebruik ik het matje voor alle ‘grond’ oefeningen, buikspieroefeningen en rekoefeningen.

De aerobic step gebruik ik in de krachttraining voor de step-up oefeningen. Dit gebruik ik specifiek voor de springonderdelen zodat ik ook specifieke oefeningen kan doen om de ‘afzet’ te trainen.

De medicine bal is handig om veel algemene maar ook specifieke oefeningen te doen. Soms juist om specifiek mee te stoten zoals bij het kogelstoten, maar ook voor allerlei andere werp oefeningen. De medicine bal kan je eigenlijk overal voor gebruiken, multifunctioneel! 😉

Hallo Japan!

En toen was het zover! Op dinsdag 20 juli ben ik naar Japan gevlogen. Een lange reis, maar gelukkig is alles goed gegaan. Geen positieve Corona testen en dus mocht ik meteen door naar het hotel.

Momenteel zit ik in Chiba, een uurtje van Tokyo af. Hier is het Pre Camp en werk ik mijn laatste trainingen af voordat mijn wedstrijd begint.

Ik had graag naar de openingsceremonie toe gewild, maar helaas was dat geen goed plan i.v.m. de besmettingen in het Olympische dorp. De atletiekunie wil geen risico’s nemen, en ik natuurlijk ook niet! Wel erg jammer…

We zitten hier behoorlijk afgesloten van de wereld en moeten ons vermaken met trainingen en spelletjes spelen. Af en toe een beetje saai, maar wel fijn om nog niet in de ‘drukte’ van het Olympisch dorp te zitten.

Ik ben super trots dat ik nu naar mijn 3e Olympische Spelen mag! Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal zijn in het Olympisch dorp! Normaal gesproken is het een hele happening, maar nu met Corona is alles natuurlijk anders. Gelukkig heb ik al twee Olympische edities mee mogen maken, maar ook deze keer zal het weer een bijzondere ervaring zijn. Op 1 augustus vertrek ik naar Tokio, en op 4 & 5 augustus mag ik aan de bak!

Nadine, wij wensen je heel veel succes! Go get it topper!

De hele road to Tokyo van top Atlete Nadine teruglezen? Dat kan op onze nieuwspagina.