Meet Orange Planet #2 William

meet william

In onze rubriek Meet Orange Planet stellen we de gezichten achter Orange Planet aan jullie voor. Vandaag leren we William van der Schans, meewerkend leidinggevende, beter kennen.

For English click here.

Nou William, leuk dat je meedoet. Vertel eens wat meer over jezelf.

Ik ben William van der Schans, 47 jaar en ik woon samen met mijn vrouw hier in Dongen. Zelf heb ik 4 kinderen en mijn vrouw heeft zelf ook 3 kinderen die bij ons wonen. Dus een groot samengesteld gezin. Twee van mijn kinderen komen om het weekend naar ons dus dan is het lekker druk.

Dat is gezellig druk inderdaad. Wat zijn je hobby’s?

Mijn grote hobby was voetbal, ik heb zelf gevoetbald en ben zelf ook op aardig niveau scheidsrechter en grensrechter geweest. Maar toen ik een nieuwe relatie kreeg heb ik de keuze gemaakt om daar mee te stoppen, omdat er wekelijks veel tijd in zat. Elke zaterdag was ik weg en ook moest ik doordeweeks regelmatig naar Zeist om daar testen te doen.

Oh helemaal naar Zeist, voor de KNVB ook echt?

Ja, daar werd ik getest op mijn conditie en moest ik spelregel toetsen maken. Daarnaast moest ik altijd klaar kunnen staan voor wanneer het nodig was. Dat bleek uiteindelijk lastig te combineren met werk en thuis.

Mis je het?

Ja ik mis het wel. Ik zie ook jongens op tv waarmee ik in de groep zat en dan denk ik soms wel, goh dat had ik ook kunnen zijn. Maar goed, ik heb er geen zin meer in om altijd maar klaar te moeten staan. Zo af en toe probeer ik nog wel eens een wedstrijdje mee te pikken, want het blijft toch wel echt leuk.

Wat doe je nu dan graag?

Ik ga graag zondags gewoon ergens naar een stad om een terrasje te pakken. Even wat eten en drinken met mijn vrouw en de kinderen die mee willen. En ik vind het ook wel leuk om een city trip te doen.

Leuk, wat staat hoog op het lijstje om te bezoeken?

Nou in eerste instantie hadden we Lissabon, maar voor mij persoonlijk staat Liverpool ook hoog op de lijst.

Nou en als voetbal liefhebber is dat natuurlijk wel DE stad?

Onder andere. Maar ook omdat Liverpool natuurlijk heel veel bekende dingen heeft voortgebracht en ja, het is ook weer een havenstad. Ik ben wel een beetje van de havensteden.

Je vertelde net ook al kort dat je van eten en drinken houdt, vertel eens wat meer.

Ja eten, lekker én gewoon gezellig. Ik ben niet van het schranzen en naar binnen schuiven. Ik vind het gezellig om aan tafel te zitten en te tafelen. Gewoon relaxed. En qua eten ben ik heel gemakkelijk, ik lust gewoon alles. Zelfs als ik het niet ken, dan wil ik het altijd wel proberen.

Hoe ben je eigenlijk bij Orange Planet terecht gekomen?

Nou ik heb dus 27 jaar voor, uiteindelijk, de Jumbo gewerkt en was wel toe aan iets nieuws dichter bij huis. Dit kwam twee jaar geleden door Esther, mijn vrouw, op mijn pad. Zij had op internet een advertentie voorbij zien komen en had mij getipt dat ze hier nog mensen zochten voor in het magazijn. Dus zodoende ben ik hier terecht gekomen. En ja, het werken hier bevalt me wel eigenlijk.

Wat is je rol hier precies?

Ik ben hier aangenomen als magazijn medewerker, maar sinds kort heb ik hier de functie van meewerkend leidinggevende.

En wat zijn je werkzaamheden?

Eigenlijk gewoon alle magazijn werkzaamheden. De dag van te voren bereid ik het werk van de volgende dag alvast voor. Dan kijk ik wat er binnen gaat komen en wat er allemaal kan gebeuren die dag. Ik zorg er dan voor dat alles klaar staat en dat het team aangestuurd wordt. Ook ben ik het de interne begeleider van alle stagiaires in het magazijn.

Ik ben ook wel secuur met mijn werk bezig. Als ik een doosje inpak denk ik na over hoe ik mijn bestelling zou willen ontvangen. Dus niet iets kleins in een mega doos met heel veel opvulling erin. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het magazijn netjes is en alles recht staat met de labels naar voren. Dat maakt het werk beter en makkelijker én zorgt ervoor dat iedereen secuur kan werken.

Wat maakt voor jou het werken hier net even anders?

De familiaire sfeer en de vrijheid. Ook wordt er regelmatig een borrel gehouden en er is altijd contact met collega’s. En dat maakt het leuk. Niet van: ik ben er weer en straks ben ik weg en morgen moet ik weet. Ik heb gewoon het idee dat iedereen een band met elkaar heeft en dat maakt het alleen maar leuker.

Het zal een lastige vraag zijn, maar wat is jouw favoriete product dat we hier verkopen en waarom?

Ik heb niet één favoriet product eigenlijk. Kijk, ons assortiment is gewoon heel breed. Het is fitness, het is keuken, het is voor bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld Sock Sliders voor mensen met steunkousen, wandelstok voor ouderen, het is allemaal zo breed.

Maar omdat ik toch wel een sportieve man ben denk ik dat ik toch wel voor een sportief product moet kiezen. Daarom kies ik voor de kettlebell’s van Men’s Health, want het zijn veelzijdige sport accessoires.

Bedankt voor je tijd William! Nog een laatste vraag: waar kunnen we jou voor wakker maken?

Liever gewoon niet, ik word dan altijd heel chagrijnig hoor ik van anderen. Ja misschien een reisje, maar dat kan nu toch niet dus, laat mij maar lekker slapen.

Wil je onze andere collega’s beter leren kennen?