Meet Orange Planet #4 Ashley

In onze rubriek Meet Orange Planet stellen we de gezichten achter Orange Planet aan jullie voor. Vandaag leren we onze goedlachse en kersverse moeder Ashley, Secretaresse & Commercieel medewerkster, beter kennen.

For English click here.

Hi Ashley, leuk dat je meedoet! Vertel eens wat meer over jezelf. Wie ben je, hoe ziet je leven eruit?

Oké, nou ik ben dus Ashley, 27 jaar, geboren en getogen in Oosterhout. Ik woon hier bijna 3 jaar samen met mijn vriend Martijn en op 30 december 2020 is onze dochter Lynn geboren.

Ja kleine Lynn, hoe gaat het met haar?

Ze doet het echt super goed. Ze is een vrolijk meisje dat veel lacht gelukkig. En ze is ook wel vrij makkelijk en snel tevreden. Vanaf week 6 sliep ze al goed door, dus daar zijn we wel goed mee verwend. Als ze een keer ’s nachts komt dan valt dat wel tegen.

Wat fijn! Heeft de geboorte van Lynn jullie leven veranderd?

Zo, dat verandert zeker. De grootste verandering is toch wel dat je voor een mini mensje moet zorgen en dat je daar continue rekening mee moet houden. Nu is Lynn vrij makkelijk en kunnen we haar overal mee naar toe nemen, maar dingen vooruit plannen of even snel de deur uit om bijvoorbeeld een boodschapje te doen zit er niet meer in.

Zo, dat zal wel even wennen zijn. Wat doe je eigenlijk graag in je vrije tijd?

Jazeker, maar dat is niet erg het hoort erbij. In mijn vrije tijd doe ik meestal leuke dingen met m’n vriendinnen, vrienden en familie. Meestal lunchen, naar de bioscoop, shoppen, gewoon gezelligheid.

Wat betekent gezelligheid voor jou?

Dat kan verschillend zijn, nu in corona tijd kan je niet naar de kroeg toe, dus dan vind ik het ook best om met vriendinnen/vrienden gewoon op de bank te chillen. Hapje en drankje erbij en dan gewoon gezellig kletsen. Maar ik vind het ook heel gezellig om met z’n allen naar de kroeg te gaan en daar helemaal los te gaan. Dus ja, zolang ik maar met vrienden ben en met mensen waar ik om geef en van hou dan vind ik het allemaal al gauw prima.

Dat klinkt fijn! Heb je trouwens nog specifieke hobby’s?

Nee niet echt eigenlijk. Wat dat betreft ben ik wel saai. Ik vind het gewoon leuk om lekker bezig te zijn. Ik wil nu dus, als ik weer tijd heb, wat meer met mijn spiegelreflexcamera doen. Ik maak nu alleen maar foto’s op de automatische stand en daar wil ik me graag verder in verdiepen.

Oh wat leuk! Wat vind je het leukste om te fotograferen? Personen, of liever de natuur?

Nou dat maakt mij eigenlijk niet zo veel uit. Ik heb hem al twee jaar en ik gebruik hem voornamelijk op vakantie in de automatische stand. Maar op het moment dat ik er echt mee bezig zou zijn dan denk ik dat ik er wel achter kom wat ik leuk vind om te fotograferen. Maar het zou ook erg fijn zijn als ik straks ook leuke foto’s van Lynn kan maken straks.

En welke opleiding heb je gevolgd?

Eerst VMBO Theoretische Leerweg en naderhand ben ik de opleiding Directiesecretaresse gaan doen. Dat heb ik hier in Oosterhout gedaan bij Flash. Dat was toen een onderdeel van het Florijn College en was meer gebaseerd op zelfstudie.

Hier kon je je eigen tijd indelen. Je had wel bepaalde tijden dat je gewoon een vak had, maar verder daar omheen kon je aan je huiswerk werken en als je vragen had dan kon je ze gewoon stellen. Die opleiding duurde eigenlijk 3,5 jaar, maar ik heb hem versneld gedaan in twee jaar.

Oh dat is snel! Maar dan was je heel jong toen je begon met werken?

Ja dat klopt, ik was 18 jaar oud toen ik klaar was. Ik twijfelde toen inderdaad of ik een vervolgopleiding wilde doen, maar dan kwam ik echt terecht in het management gedeelte en dat was op dat moment niet echt een goede keus, omdat daar veel ontslagen vielen. Toen ben ik gaan solliciteren naar een baan als secretaresse, maar ik was jong en had nul werkervaring. Daardoor kwam ik maar moeilijk aan de bak. Gelukkig werkte ik in de weekenden bij de HEMA en kon ik daar meer gaan werken. Dat heb ik uiteindelijk twee jaar gedaan. En daarna ben ik als directiesecretaresse bij de Lidl terecht gekomen in Etten-Leur.

Was dat je eerste echte secretaresse baan?

Ja dat was mijn eerste echte baan als secretaresse. Ik heb daar uiteindelijk 3,5 jaar gewerkt.

Leuk! En hoe ben je eigenlijk bij Orange Planet terecht gekomen? En wat is je rol precies?

Ik ben eigenlijk bij Orange Planet terecht gekomen via een vacature op Indeed. Ik heb doorgeklikt naar de website en zag ook daar de vacaturetekst staan. Na het lezen van de vacature heb ik de website bekeken en gekeken naar de mensen die er werkten. En toen dacht ik, nou volgens mij is het wel een leuk en jong team.

Ik was op zoek naar een nieuwe baan, omdat bij mijn eerdere banen de werkzaamheden van het secretaresse werk steeds meer veranderde. Het management ging steeds meer zelf doen en ik merkte dat ik de functie op die manier niet meer zo bij mij paste. Toen ik de functie van secretaresse 2.0 las leek mij die veelzijdiger en anders dan een standaard secretaresse. Dat leek mij leuk, dus ik dacht ik ga gewoon solliciteren en ik zie wel waar het schip strand. Dus ja, daar zitten we dan. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van gehad, want ik vind het nog steeds super leuk werk.

En wat houdt je rol precies in?

Mijn rol is dus secretaresse 2.0 hetzelfde als Sanne doet. Eigenlijk regelen wij op gebied van front office alles qua orders, inkoop, binnenkomst, etc.

Wat maakt het werken bij ons net even anders?

Toch wel, dat je een klein team bent. Hierdoor heb je wat meer contact met elkaar waardoor je sneller kan schakelen. Ook is het gewoon niet zo formeel. Het is lekker informeel en we kunnen eigenlijk gewoon alle dingen tegen elkaar zeggen. Dat is fijn, want ik denk dat het bij grote bedrijven niet zo is.

Zijn er nog andere dingen aan het werken bij Orange Planet die je super leuk vindt?

Ja gewoon de gezelligheid met collega’s en de werkzaamheden die ik gewoon heel leuk vind. Ja, echt! In het begin dacht ik: hoe ga ik dit doen? Hoe krijg ik dit in mijn hoofd? Maar ja ik werk er nu bijna 1,5 jaar en dan zie ik dat ik gewoon helemaal mee draai. Bovendien loopt de communicatie tussen mij en Sanne soepel, zelfs met het thuiswerken. We zijn goed op elkaar ingespeeld. En ja dat maakt het werken natuurlijk ook leuker.

En dan ben je net terug van je verlof, hoe bevalt dat?

Ja klopt, ik begin nu aan mijn 4de week en dat is wel weer lekker hoor. Komt waarschijnlijk ook, omdat ik tijdens mijn verlof niet heel veel kon doen vanwege de corona. Dus door te werken krijg ik weer een ritme en dat is fijn. Na 1 dag was ik al weer gewend. Al moet ik wel zeggen dat ik ook wel weer blij ben als ik Lynn weer zie na een dag werken. Die mis je dan toch wel.

Ah ja dat snap ik! Nou zoals je weet hebben wij een heel groot assortiment als je nou één product uit mag kiezen, wat zou je dan kiezen?

Nou, dan kies ik de zwangerschapsyoga DVD’s. Ik ging namelijk voordat ik zwanger was regelmatig sporten en nu had ik erover nagedacht om tijdens mijn zwangerschap aan Yoga te doen, om toch een beetje in beweging te blijven. Ik heb dus een lesje gedaan, en dat was toch wel wennen. Maar de ademhalingstechnieken waren erg goed. Wellicht pak ik het binnenkort nog wel een keertje op.

Nou Ashley, bedankt dat we je vandaag beter hebben mogen leren kennen! Nog één laatste vraag, waar kunnen we je voor wakker maken?

Oeh… eten! Koek en chips en vakantie. Ja, als we op vakantie gaan dan mag je me altijd wakker maken. Maakt niet uit waarnaartoe. Het liefste wel naar een warm land, geen wintersport of zo.

Wil je onze andere collega’s beter leren kennen?